Pojava ovoga na vašem trbuhu dovoljno govori o vašem zdravlju

Vidite li otekline? Izgled vašeg želuca može utjecati na mnoge stvari o vašem zdravlju.

Sam izgled vašeg trbuha može otkriti različite stvari o vašem zdravlju. Ovdje pročitajte što može biti znak bolesti, a što više ne treba brinuti.

Povećani struk

Kada je opseg struka veći od 90 centimetara kod žena i 100 centimetara kod muškaraca, osoba je pretila.

Rizik od bolesti počinje rasti kada je opseg struka veći od 80 centimetara za žene i 94 centimetra za muškarce. U ovom slučaju vrijedi nastojati spriječiti rast opsega.

Kod pretilosti se u srednjem dijelu tijela nakuplja više težine nego inače. U tom se slučaju veliki dio masti nakuplja unutar trbušne šupljine, između crijeva i unutarnjih organa te unutar jetre. Obično se i jetra masti.

Pretilost je povezana s mnogim bolestima, poput dijabetesa tipa 2, visokog krvnog tlaka, srčanih bolesti i menstrualnih nepravilnosti kod žena te smanjene plodnosti.

Pretilost se može odrediti jednostavnim mjerenjem mjernom trakom.

Preciznost trbušnih mišića

Razmak između izravnih trbušnih mišića može ukazivati ​​na odvajanje izravnih trbušnih mišića.

Ravni trbušni mišići obično su udaljeni oko jedan inč. Između njih je membrana.

Membrana se može rastegnuti, a ravni trbušni mišići mogu se odvojiti zbog trudnoće ili teške prekomjerne težine. Nepravilni napori također mogu uzrokovati izravno odvajanje trbušnih mišića.

Nakon porođaja, membrana se oporavlja i oborine obično nestaju same od sebe unutar nekoliko mjeseci. Mišići možda neće gorjeti tako blizu jedan drugome kao što su prvobitno bili. Općenito, to ne škodi ako jaz nije veći od 2,7 centi.

Veći interval može uzrokovati bolove u leđima i trbuhu, kao i disfunkciju zdjelice kao što je urinarna inkontinencija. Važno je postoje li simptomi. Sam jaz nije nužno problem.

Razdvajanje izravnih trbušnih mišića liječi se raznim prikladnim vježbama za mišiće. Na primjer, potporni pojas, potporni prsluk ili steznik također se mogu koristiti za potporu oporavka.

Ponekad se oborine liječe operacijom.

Otekline

Oticanje želuca je tužno, ali obično bezopasno, stoji u stručnim člancima. Stručnjaci u člancima se bave internom medicinom i gastroenterologijom.

Kvalitetan abdominalni edem uzrokovan je crijevnim plinovima, od kojih većinu stvaraju bakterije u debelom crijevu. Oteklina je obično redovita nevolja osobe koja od toga pati. Nema drugih simptoma.

Otekline mogu uzrokovati, na primjer ugljikohidrati. Oni su kratkolančani ugljikohidrati koji se slabo apsorbiraju iz tankog crijeva. To može uzrokovati oticanje, bol u trbuhu i nadutost.

Ti ugljikohidrati uključuju, na primjer, raž, pšenicu, ječam, kupus, luk, gljive, grašak, grah i mnogo voća kao što su jabuke. U dijeti, ovi ugljikohidrati su ograničeni kako bi se ublažili simptomi.

Velike doze lakše bubre od malih. Podjela i ritmično jedenje mogu pomoći kod oteklina. Sjedenje također uzrokuje oticanje, a vježbanje pomaže.

Ponekad oteklina može biti znak bolesti. Kod iznenadne crijevne opstrukcije, osoba je bolna i povraća, na primjer.

Oteklina također može biti znak zatajenja jetre ili raka debelog crijeva. Obično postoje i drugi simptomi maligne otekline. To može uključivati ​​gubitak težine, toplinu i krvavu stolicu.

Kod raka debelog crijeva simptomi mogu biti blagi dulje vrijeme. Rak crijeva uglavnom pogađa osobe starije od 60 godina.

Ako oteklina počinje iznenada bez sklonosti ili ima druge simptome, trebate posjetiti liječnika.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .