Od insekata do električne energije!

Električna energija jedna je od najosnovnijih potreba čovječanstva na svim poljima. Iz tog su razloga mnogi znanstvenici i znanstvene udruge godinama provodili mnoga istraživanja kako bi proizveli najjeftiniju i najkorisniju električnu energiju koristeći ograničene resurse. Ovdje su vijesti o posljednjem od ovih istraživanja stigle iz Amerike na najzanimljiviji način. Američko kemijsko društvo nakon mnogih eksperimenata i istraživanja uspjelo je dobiti električnu energiju pomoću živog žohara.

Navedeno je da su eksperimenti započeli na Sveučilištu Case Western te su na ovaj način prvi put isprobane različite životinje. Međutim, rečeno je da željeni učinak i učinkovitost nisu postignuti kod mnogih životinja. Međutim, druga vrsta žohara prirodno sadrži drugačiji šećer. Znanstvenici su; Da bi iskoristili taj potencijal, postavili su gorivu ćeliju u žohara. Nakon ove faze; Kao rezultat eksperimenta kombinirajući šećer u insektu s kisikom u zraku, uspjeli su proizvesti električnu energiju.

Dakle, što će biti korist od ove zanimljive produkcije?

Znanstvenici; Izjava koju su dali nakon ovog eksperimenta u osnovi kaže da električna energija proizvedena na ovaj način, međutim, nije sjajan izvor; Izjavili su da bi faza punjenja malih tehnoloških uređaja i uređaja također mogla biti od velike koristi.

Uz to, među situacijama i rezultatima takva će proizvodnja stvoriti veliki presedan u zadovoljavanju potreba za električnom energijom u svijetu koji se neprestano razvija i raste na različite načine, pa bi na taj način proizvodnja električne energije mogla biti glavni čimbenik koji doprinosi tome.

Znanstvenici su također izjavili da će na ovaj način nastaviti svoje eksperimente u proizvodnji električne energije iz različitih kutova i iz živih bića, što je vrlo važna vijest kako za razvoj znanosti, tako i za proizvodnju električne energije, koja je najosnovnija potreba čovječanstva, u različiti putevi. Uz to, vrijedi napomenuti da; Tako se prije proizvodila električna energija u gljivi zvanoj Shiitake.