Glavni kriteriji za odabir kvalitetnog madraca za dječji krevetić

Vjerojatno znate koliko je madrac za dječji krevetić važan za spavanje i udobnost vaše bebe, evo glavnih kriterija za provjeru ove vrste dodataka kada je namijenjena za dječji krevetić.

Dimenzije madraca za bebe

Da biste znali koji kvalitetan madrac odabrati za dječji krevetić, prvo što trebate učiniti je provjeriti veličinu različitih madraca koji vas zanimaju. Dapače, važno je da debljina i dimenzije madraca odgovaraju veličini dječjeg krevetića. Unutra, vaša beba mora imati dovoljno prostora da se smjesti u udoban položaj, bez opasnosti da zarobi dio tijela između madraca i rubova krevetića. Također, iz sigurnosnih razloga, pripazite da debljina madraca ne dopušta bebi da prijeđe preko rubova ako stoji na vlastitim nogama.

Debljina i gustoća dječjeg madraca

Za udobnost i potporu tjelešcu vašeg djeteta bitno je odabrati i madrac za ležanje čije punjenje ima dovoljnu gustoću. Madrac savršeno prilagođen bebi mora imati polu-čvrstu gustoću. Za debljinu je dovoljno 8 ili 15 cm. Najvažnije je da je madrac lagan i otporan.

Zaštita madraca za bebe

Tijekom prvih mjeseci beba će se vjerojatno jako znojiti, sliniti i plakati. Sve te tekućine tvore izravnu okolinu koja nije uvijek zdrava, posebno u tako skučenom prostoru kao što su kolijevka, dječji krevetić ili kolijevka. Iz higijenskih razloga, te kako bi se izbjegle alergije i vlaga, važno je da madrac ima navlaku koja se može skinuti i oprati. Ako vaš model madraca nema ovu vrstu navlake, odlučite se za jedan.

Provjerite naš izbor dječjih krevetića i madraca za dječji krevetić.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .